O activitate globală

O activitate globală

Aproape o sută de ani de istorie ne-au făcut să devenim o companie de referință la nivel mondial

Roca și-a început activitatea în 1917, producând calorifere din fontă pentru încălzirea gospodăriilor, la fabrica sa din Gavà, în apropiere de Barcelona. După aceste prime calorifere, firma și-a extins portofoliul, producând boilere. În 1929, Roca a intrat pe piața spațiilor de baie, demarându-și producția de căzi de baie.

Fiind întotdeauna atentă la evoluția relaţiei dintre societate şi apă – principala resursă naturală cu care lucrează Roca – compania și-a asumat în 1936 provocarea de a produce obiecte sanitare din porțelan. Ulterior, din 1954 Roca a început să producă obiecte din alamă.

În anii ‘90 Grupul a realizat primul pas în direcția extinderii la nivel internațional, în principal prin crearea de filiale comerciale și prin semnarea de acorduri cu mărcile locale de prestigiu. Roca, pe lângă prezența sa în Portugalia și Franța, a început să se extindă și în Marea Britanie, Germania, Italia, Rusia, Maroc, Argentina, Brazilia și China.

Impulsul principal al procesului de internaționalizare a avut loc în 1999, odată cu achiziția Swiss Keramik Holding Laufen, care era la acel moment cel de-al patrulea producător mondial. Achiziția companiei Laufen i-a permis Grupului să își întărească poziția pe piețele strategice, unde marca avea o prezență mai redusă, cum ar fi în Europa de Est, Brazilia și SUA.

În 2005 Roca și-a anunțat planul strategic ambițios, concentrat pe spațiile de baie, iar în 2006 a devenit liderul mondial din acest sector.

Astăzi, rețeaua comercială Roca este prezentă în peste 170 de țări și are la bază 84 de unităţi de producție, numărând peste 24 000 de angajați la nivel mondial.

Roca în România

Roca este prezentă în România de la finele anului 2006, când a preluat de la compania austriacă Lasselsberger fabrica de obiecte sanitare Cesarom de la București. În vara anului 2008, Roca și-a prezentat oficial portofoliul de produse clienților din România. În prezent, Roca Obiecte Sanitare comercializează pe plan local mărcile Roca, Zoom și Laufen.

Astăzi, produsele Roca pot fi achiziționate pe întreg  teritoriul țării. Compania are parteneriate cu peste 30 distribuitori autorizați în toate marile orașe ale României, propunându-și ca în următorii ani continue extinderea ariei de distribuție a produselor Roca, Zoom și Laufen.

Compania noastră