Noutăți și evenimente

Toate noutățile

Roca pe glob

thu_ceremony_5th.jpg

Kazuyo Sejima, Președintele juriului la cea de-a cincea ediție a concursului Jump the Gap, competiția iInternațională pentru tineri designeri organizată de Roca, a oferit premiul Sannei Volker și Martei Cuquet, studente la IED Barcelona – Școala Superioară de Design, Modă, Arte Vizuale și Comunicare, autoarele proiectului ”Still You”. Ceremonia de premiere a Competiției, organizată de Roca în colaborare cu BCD (Barcelona Design Centre), a avut loc la Roca Barcelona Gallery.

”Still You” prezintă o soluție inovatoare pentru baie: o toaletă ergonomică, susținută de o structură de metal, adaptată pentru persoane în vârstă, cu un design modern și contemporan. Cu o înălțime de 60 cm, dotată cu mânere și având o formă ce oferă siguranță, această toaletă poate fi folosită independent chiar și de către utilizatorii cu dificultăți fizice sau mobilitate limitată.

Sanna Volker și Marta Cuquet au explicat conceptul: ”Proiectul nostru se bazează pe sociologie. De multe ori, atunci când vorbim despre viitor, tindem să ne gândim la lucruri bazate pe tehnologie, iar acest lucru ne-a făcut să explorăm o cale mai conceptuală și mai legată de sociologie. Este un obiect care ar putea fi cu ușurință produs astăzi, dar ale cărui perspective de viitor se bazează pe tendințele în schimbare ale societății”.

Cea de-a cincea ediție a competiției internaționale pentru tineri designeri a înregistrat 3444 de participanți din 102 țări. Juriul a selectat 10 proiecte finaliste, iar ”Still You” a fost ales câștigător pentru design-ul inteligent și rațional, precum și pentru conceptul funcțional și realist. Juriul a recunoscut avantajele unui produs creat pentru persoane în vârstă, o provocare pentru industrie, adaptat la nevoile unei populații aflate în proces de îmbătrânire și caracterizat de estetica și design-ul ajustabil.

Ceilalți finaliști sunt:

   EBATH - Raquel Pissarra (Portugalia)
   EXTREAM - Aleksandra Lubaś (Poland)
   LIFT - Marta Szymkowiak (Poland)
   RUN SHOWER - Susana Malhão (Portugalia)
   ELECTROCLEAN - Alejandro Delgado & Arturo García (Mexic)
   KINETIC FLOW - Sehoon Koh & Hyuna Shin (Marea Britanie)
   ROCA WATAIR - Magdalena Chudy & Aleksander Gruszka (Poland)
   SIMPLEWASH - Eleonora Drudi (Italy)
   WASH’N’EAT - Aleksejs Donka (Letonia)

În cadrul ceremoniei, Kazuyo Sejima, Președintele Juriului, a declarat: ”Proiecte precum ”Jump the Gap” sunt esențiale în materializarea unor produse care ne pot face viața mai ușoară. Uneori, arhitecții și designerii insistă asupra unor proiecte care sunt prea complexe astfel că, în acest context, a oferi tinerilor antreprenori creativi această șansă înseamnă a deschide calea unor concepte inovatoare și produse mai simple si mai accesibile pentru societate, în special pentru persoanele cu probleme de mobilitate”.

Prin această inițiativă, Roca, liderul mondial în soluții pentru baie, își dovedește susținerea permanentă pentru tinerele talente și continuă să lucreze în direcția identificării ideilor inovatoare, pentru a construi o punte între prezent și viitor.

O toaletă destinată celor vârstnici a câștigat ”Jump the Gap”, competiția internațională pentru tineri designeri organizată de Roca

n cadrul unei ceremonii speciale la Roca Barcelona Gallery, arhitecta Kazuyo Sejima, câștigătoare a Pritzker Prize 2010, a oferit premiul creatoarelor proiectului ”Still You”, Sanna Volker și Marta Cuquet.