Noutăți și evenimente

Toate noutățile

Corporate ştiri

thu_weare_festival2.jpg

Fundația We Are Water a lansat cea de-a doua ediție a Festivalului de Film We Art Water, primul festival internațional de scurt-metraje care are ca obiectiv atragerea atenției asupra problemei apei în lume la nivel internațional. La prima ediție au luat parte peste 500 de participanți din 80 de țări.
Înscrierile se pot face pe website-ul oficial (www.wearewater.org) până la 31 martie 2014. Scurtmetrajele trebuie să fie legate de tema ediției 2013/2014: Apa și salubritatea. Există trei categorii de concurs – micro-documentar, animație sau Instagram. În fiecare categorie vor fi premiați trei câștigători, iar premiul cel mare constă în 2500 EUR și o cameră video. Regulamentul complet este disponibil pe website.
Xavier Torras, Directorul Fundației We Are Water a declarat: ”Având în vedere succesul atins în ceea ce privește participarea internațională, precum și conținutul creativ și componenta umană de care ne-am bucurat la prima ediție, suntem încântați să vă prezentăm cea de-a doua ediție a Festivalului de Film We Art Water. În special în contextul unui festival prestigios, precum San Sebastian, un mediu ideal pentru a atrage atenția asupra acestei probleme. Acest lucru ne permite să ne afirmăm încă o dată angajamentul față de problema globală a lipsei de apă și să susținem Festivalul de Film We Art Water”.
Printre membrii juriului se numără: Carl Hensman, Director al Proiectului Apă, Salubritate și Igienă al Fundației Bill & Melinda Gates; Judith Colell, regizoare spaniolă de film și Vicepreședinte al Academiei Spaniole de Arte și Științe Cinematografice; Ned Breslin, Director General Water for People; Agustí Villaronga, regizor spaniol de film, scenarist și actor; Ginés García Millán, actor ce combină teatrul, cinematografia și televiziunea; María Emma Mejía, Președinte al Barefoot Foundation; Emilio Mayorga, Reprezentant al revistei americane de film Variety; José Luis Rebordinos, Director al Festivalului de Film San Sebastian; Carlos Jiménez Renjifo, Secretar al UNRIC - United Nations Regional Information Centre for Western Europe (Centrul Regional de Informare pentru Europa Occidentală al Organizației Națiunilor Unite); Xavier Torras, Director al Fundației We Are Water și Pascal Edelmann, Directorul Corpului de Presă al EFA – Academia Europeană de Film.
Despre Festivalul de Film We Art Water

Festivalul de Film We Art Water este primul festival internațional de scurt-metraje care are ca obiectiv crearea de awareness international despre problema apei în lume. Peste 500 de participanți din 80 de țări au luat parte la prima ediție, iar solicitarea de înscrieri s-a făcut prin cele mai bune 150 de școli de film din lume, din 56 de țări de pe toate cele 5 continente.

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o initiative a Roca și are doua obiective principale. Primul este Acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permit administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.
Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adcvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației include intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația lucrează în prezent la patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.
www.wearewater.org

Start la înscrieri în Festivalul de Film We Art Water

Fundația We Are Water a lansat cea de-a doua ediție a Festivalului de Film We Art Water în cadrul Festivalului de Film San Sebastian, eveniment marcat de prezentarea oficială a unui juriu format din membri importanți ai lumii cinematografice.