Roca în România

jump_the_gap_presentation.jpg

Pentru prima dată în România, Roca anunță oficial startul competiției internaționale de design jumpthegap printr-o conferință care va avea la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, în Sala Frescelor, pe 6 noiembrie, începând cu ora 18.00.

Conferința se adresează studenților și tinerilor profesioniști în domeniul design-ului și al arhitecturii și va pregăti terenul pentru competiție printr-o discuție despre conceptul Thinking Forward în aceste domenii și despre surse de creativitate și inovație. Invitatul special, Guta Moura Guedes, designer recunoscut internațional și membru al juriului jumpthegap, va oferi studenților români și tinerilor profesioniști perspective inedite asupra a ceea ce înseamnă creativitate pentru un profesionist. Prezent la eveniment printr-o conexiune video va fi și președintele juriului, Ma Yansong, arhitect de origine chineză și profesor la Universitatea de Inginerie și Arhitectură din Beijing, recunoscut pentru ambientele avangardiste dezvoltate.

Mai multe informații despre competiție vor fi oferite de Sergio Castro, Director General Roca pentru Europa de Sud-Est, și Maria Ivtcheva, Roca Marketing Communications Manager.

Conferința va fi moderată de Oana Weinstein și găzduită de reprezentantul UAUIM, Lect. Dr. Arh Cristina Șerban.

Intrarea este liberă, astfel încât cât mai mulți studenți și tineri profesioniști vor putea să profite de această unică oportunitate.

 

Despre jumpthegap
jumpthegap este o competiție ce aduce noi concepte și inovații la nivelul spațiului de baie și care provoacă participanții să vadă inovația ca o anticipare a nevoilor și dorințelor utilizatorilor. Totodată, competiția dă ocazia concurenților să îsi transforme visele și dorințele în realitate.

Jumpthegap este dovada încrederii și susținerii pe care Roca o acordă tinerei generații de designeri. Competiția este implementată cu participarea BCD (Barcelona Centre de Disseny).
Competiția este deschisă tuturor doritorilor din lume care sunt:
·Designeri sau arhitecți cu vârsta de până la 35 de ani
·Studenți la design și arhitectură

Câștigătorii din cele două categorii vor primi fiecare câte 4000 de euro; totodată, competiția va oferi și un premiu special pentru sustenabilitate, în valoare de 1000 de euro.
Pentru mai multe informații accesați: www.jumpthegap.net.

 

Despre Guta Moura Guedes
Activ implicată în comunitatea designerilor internaționali în calitate de director creativ, curator, profesor, designer strategic, Guta Moura este în mod recurent parte din jurii si comisii internaționale. Articolele și eseurile sale privind designul, cultura și comunicarea au fost publicate în Portugalia (țara de origine) și peste granițe.
Guta Moura Guedes este co-fondator al „Experimenta”, o asociație non-profit din Lisabona din 1998, unde a ocupat poziția de Președinte până în 2000. De asemenea, s-a implicat activ în organizarea și programarea Bienalei EXD, al cărei director și co-autor a fost încă din 1999. În anii 2014/2015, a fost Comisarul Designului Portughez, numit de de guvernul portughez.
A fost de asemenea consultant în comunicare al departamentului de Muzică din cadrul Fundației Gulbenkian, coordonator al programului Allgarve Contemporary Art, Designer strategic și consultant în comunicare pentru Fundação Casa da Música și nominalizată ca Administrator al Fundação Centro Cultural de Belém de către guvernul portughez.
A fost de asemenea distinsă cu Ordre de Chevalier des Arts et des Lettres în 2005.

 

Despre Roca
Roca este o companie dedicată proiectării, producerii și comercializării de produse pentru baie, obiecte din gresie şi ceramică care pot fi utilizate în arhitectură, construcții și în designul de interior. Compania are 21.100 de angajaţi, 76 centre de producție și este prezentă în mai mult de 135 de țări de pe toate cele cinci continente.
Roca, brand lider în definirea spaţiilor băii, colaborează cu următorii prestigioși designeri, arhitecți și designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner și J. Mariscal, printre alţii. În plus, compania se implică în mod constant în dezvoltarea și promovarea inițiativelor care ajută la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului său față de mediu, Roca dezvoltă permanent produse noi, ce urmăresc conservarea resurselor de apă.

www.roca.com

www.ro.roca.com

Competiția Internațională jumpthegap anunțată oficial în România, pentru prima dată, printr-o conferință cu renumita Guta Moura, designer și membru al juriului