Roca în România

roca-inaugurates-roca-beijing-gallery-th.jpg

În mai 2017 s-a deschis Galeria Roca din Beijing, al doilea spațiu de acest gen din China, țară unde producătorul spaniol deține deja 9 fabrici. Această companie de familie aniversează în 2017 100 de ani de la înființare în calitate de lider pe piața obiectelor sanitare și în segmentul vaselor de toaletă din porțelan, cu o cifră de afaceri de peste 1,7 miliarde de euro. Prin deschiderea Galeriei din Beijing, localizată într-una dintre cele mai dinamice zone ale tării, Roca își continuă strategia de expansiune comercială în piețele cu peste 100 de milioane de locuitori, cum este Asia.

Noul spațiu proiectat de către architectul de origine chineză Ma Yansong, se alatură rețelei internaționale de Galerii din Barcelona, Madrid, Lisabona, Londra si Shanghai. Ca și în cazul acestora, Galeria din Beijing va reprezenta atât un centru care încurajează accesul la informații de arhitectură, tehnologie, inovație, sustenabilitate si design, cât și un showroom cu produse și game inovatoare Roca, un loc de întalnire pentru profesioniștii din aceste domenii.

Arhitectul Galeriei Roca din Beijing, Ma Yansong, este considerat unul dintre cei mai influenți douăzeci de arhitecți din lume, statut confirmat prin câștigarea prestigiosului premiul “Liga tinerilor arhitecți”. La nivel internațional, proiectele sale sunt recunoscute prin viziunea conceptuală asupra societații și a mediului înconjurator, fiind primul architect ce a câștigat prestigioasa bursă RIBA.

Pentru design-ul acestui proiect important, Roca a colaborat cu arhitectul Ma Yansong. Colaborarea strânsă cu arhitecți și designeri de renume international este semnătura acestor Galerii; acesta este cazul Roca Barcelona Gallery pentru parteneriatul cu OAB și Borja, Lucía and Carlos Ferrater; Roca Madrid Gallery cu Estudio de Arquitectura Lamela; Roca Lisboa Gallery cu Estudio Ferruz Decoradors; Roca London Gallery cu Zaha Hadid; și Roca Shangai Gallery cu Francesc Rifé Studio.

Ma Yansong, este considerat unul dintre cei mai influenți 20 de arhitecți din lume, statut confirmat prin câștigarea prestigiosului premiul “Liga tinerilor arhitecți”. La nivel internațional, proiectele sale sunt recunoscute prin viziunea conceptuală asupra societații și a mediului înconjurator, fiind primul architect ce a câștigat prestigioasa bursă RIBA.

Folosind tehnici audio-vizuale, Ma Yansong a reușit să creeze o legatură autentică între interiorul și exteriorul clădirii, oferindu-i edificiului o identitate aparte. Printre elementele de design folosite se numără și instalația interactivă de proiecții la scară largă, ‘Rituals’, prezentă în toate Galeriile Roca, despre experiențele vitale din spațiul băii. O privire captivantă asupra obiceiurilor și asupra esenței noastre, de fapt.

În cadrul evenimentului de deschidere, Ma Yansong a declarat: “Sper ca Roca Beijing Gallery să poată devein un colț viu, cu energie pozitivă pentru comunitatea urbană, care să conecteze oamenii și orașul în cel mai simplu mod posibil.”

Conceptul Galeriei Roca a fost creat cu scopul de a menține un dialog constant cu societatea și mai ales cu profesioniștii cu care Roca împărtășește curiozitatea și interesul pentru dezvoltarea sectorului băii. Concepute de șase repere în arhitectură și design, fiecare Galerie are personalitatea sa proprie, înțelegând realitatea fiecărei țări și adaptându-se nevoilor pieței fără a pierde esența comună.

Roca inaugurează Roca Beijing Gallery și își continuă expansiunea în China

Roca, companie care deține deja 9 fabrici și desfășoară operațiuni comerciale în China de peste 35 de ani, a deschis cea de-a doua sa Galerie pe continentul asiatic.