Sfaturi

AVEȚI NEVOIE SĂ RENOVAȚI CAMERA DE BAIE DESTINATĂ VÂRSTNICILOR? PRODUSE CARE VĂ VOR AJUTA

WC-uri, cădițe de duș sau accesorii pentru camera de baie proiectate să vă ușureze viața.

Atunci când trecerea timpului vă afectează încrederea, atunci când încep problemele de mobilitate, renovarea camerei de baie destinată vârstnicilor vă va permite să vă păstrați autonomia. Instalați un WC înalt, un duș adaptat sau o bară de prindere pentru camera de baie și vă veți simți protejat în timp ce vă bucurați de liniștea pe care o meritați.

Începem cu WC-urile înalte pentru vârstnici care ridică poziția vasului pentru a nu produce dureri genunchilor dvs. și pentru a vă permite să vă așezați și să vă ridicați cu mai multă ușurință. Aceste WC-uri speciale nu doar vă vor permite să vă mențineți independența mai mult, dar vor ajuta și persoanele care au grijă de vârstnici.

Fără a părăsi toaleta sau un scăunel pentru camera de baie, veți putea să vă efectuați ritualurile zilnice: spălarea pe dinți, machiajul sau bărbieritul în timp ce sunteți așezat comod. Oglinzilor înclinate, create special pentru persoanele cu mobilitate redusă, vă permit să le reglați așa cum vă place, cu eforturi minime.

Pe măsură ce vă mișcați prin baie, de câte ori ați avut nevoie de un punct de sprijin? Disponibile cu o gamă mare de dimensiuni și finisaje, barele de prindere pentru camera de baie vă pot ajuta atunci când folosiți WC-ul sau intrați în cadă. Deoarece veți găsi o varietate de accesorii pentru camera de baie destinate vârstnicilor, la Roca, instalați-le acolo unde aveți nevoie de ele cel mai mult prin verificarea ca învelișul lor antialunecare și izolat electric a fost proiectat special pentru a vă proteja.

Chiar și cu probleme de mișcare incipiente, o margine sau o treaptă poate complica obiceiurile la fel de esențiale cum ar fi dușul. Deoarece renovarea unei camere de baie pentru vârstnici semnifică și eliminarea oricărui tip de bariere, instalați pereții separatori Walk-in și bucurați-vă de accesibilitatea maximă. Deoarece nu au uși sau profiluri pe pardoseală, nu doar că previn împiedicarea atunci când intrați în zona de duș, dar existența unui spațiu mai mare ajută îngrijitorii să-și desfășoare activitatea.

Odată ce barierele din zona camerei de baie au fost îndepărtate, cădița de duș trebuie și ea să garanteze cel mai înalt nivel de siguranță. La momentul instalării dușurilor pentru vârstnici, este vital să existe o cădiță de duș extrasubțire, la nivelul pardoselii și antialunecare.

În final, nu putem uita bateriile de duș deoarece alegerea lor poate face diferența în cadrul ritualurilor din camera de baie. Într-o cameră de baie adaptată vârstnicilor, bateriile termostatice de duș sunt un element vital deoarece evită orice schimbări bruște de temperatura, ca și supraîncălzirea elementelor cromate. Dacă alegeți, de asemenea, opțiunile încastrate, majoritatea produselor vor fi instalate în spatele peretelui, astfel contribuind la îndepărtarea obstacolelor.