Inspirație

Stilul minimalist, atunci când puritatea este centrală

Seriozitatea formelor, liniile curate sau echilibrul delicat al volumelor pot reprezenta cel mai bun mod de a vă demonstra personalitatea și caracterul.

Uneori, nu este necesar să spunem prea multe pentru a comunica ce gândim. Seriozitatea formelor, liniile curate sau echilibrul delicat al volumelor pot reprezenta cel mai bun mod de a vă demonstra personalitatea și caracterul. Într-un mediu care este adeseori inundat de semne, uneori devine necesar să luăm o pauză, să oprim zgomotul și să simțim că timpul s-a oprit.

Tendința minimalistă reprezintă contracararea acestui ritm al vieții care ne împiedică să ne oprim și pur și simplu, să simțim. Cu mult timp în urmă, Roca a răspuns unora dintre cele mai complexe stiluri de design interior, în principal celui bazat pe simplitatea extremă pentru a face din design accentul predominant.

Colecția Inspira de la Roca

Stilul minimalist propune un joc al echilibrelor, acolo unde puritatea reprezintă adevărata cheie a stilului. Inspirate de trecutul clasic, dar și de opinia asupra lumii a filozofiei Zen japoneze, premisele acestui mod de înțelegere a creației au fost adoptate de creativitatea europeană cu mulți ani în urmă, așa cum se poate constata din lucrările lui Mies van der Rohe sau Le Corbusier.

Cu seriozitatea ca premisă, minimalismul este un mod de înțelege spațiile în care fiecare curbă și fiecare profil contează. Un stil adoptat de designerii Roca în două colecții care aduc serenitatea și caracterul contrastante. Inspira și Element sunt două moduri foarte diferite de înțelegere a simplității formelor, două concepte bazate pe simplitatea extremă pentru a crea spații de baie pline de personalitate.

Colecția Inspira

Colecția Inspira de la Roca

Inspira reprezintă răspunsul Roca pentru cei care vor să-și lase imaginația liberă. O colecție care pare o pânză albă versatilă, pusă la dispoziția personalității noastre. Concepută în trei versiuni, Rotund, Rotunjit (unghiuri rotunjite) și Pătrat, liniile sale minimaliste se adaptează facil la variate soluții și stiluri ale camerei de baie.

Inspira conține lavoare extrem de fine și ușoare. Un echilibru al liniilor rafinate realizat din Fineceramic®, un material ceramic care este cu 40% mai ușor și 30% mai rezistent decât oricare alte materiale clasice.

Colecția Element

Colecția Element de la Roca

Lângă aceasta, cu un angajament similar pentru liniile minimaliste, dar cu o personalitate foarte diferită, colecția Element prezintă unele dintre cele mai îndrăznețe colecții ale Roca. Un concept care combină modernitatea și caracterul, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Formele încearcă să rupă granițele în cadrul colecției Element. Designul se desfășoară și cele mai elementare profiluri, pătrate sau volume sunt cele accentuate pentru a propune lavoare, toalete, bideuri și căzi de baie cu forme compacte și definite.